Energiatuki yrityksille ja organisaatioille

Energiatuki – Parktown integroitu aurinkovoimala

Aurinkovoimalan hankintatuki yrityksille/organisaatioille. Miten hakea energiatukea?

Suomessa työ- ja elinkeinoministeriön hankintatukea (energiatuki) voi hakea yritykset tai organisaatiot. Hankkeen investointikustannusten tulee olla vähintään 10 000 euroa (energiatehokkuus) tai 30 000 euroa (uusiutuva energia sis. aurinkopaneelit) eikä hankkeen koolla ole ylärajaa. Hakemuksen tekeminen tapahtuu Business Finlandin kotisivujen kautta. Jos hanke on enemmän kuin 5 000 000 €, tapahtuu hakeminen työ- ja elinkeinoministeriön kotisivujen kautta. Hankintatuen hakeminen kannattaa aloittaa ajoissa, sillä pitkien jonotusaikojen takia tuen saaminen saattaa kestää jopa 2-3kk. Jos tarvitset lisätietoa tai apua hankintatukeen liittyen, ota meihin yhteyttä. Voimme myös hoitaa energiatuen hakemisen puolestasi.

Kuinka paljon energiatuki kattaa aurinkovoimalan kustannuksesta?

Business Finlandin kotisivujen mukaan energiatuki kattaa hankkeen hinnasta 15%, kun kyseessä on aurinkosähköhanke.

 

Milloin energiatukea kannattaa hakea?

  • Haluatte edistää uusiutuvan energian tuotantoa ja käyttöä

Organisaatiossanne on kyse vapaaehtoisesta korvausinvestoinnista, jolla lisätään merkittävästi uusiutuvan energian tuotantomäärää tai saavutetaan muu merkittävä myönteinen tavoitteen mukainen energiavaikutus.

  • Haluatte edistää energiasäästöä tai energian tuotannon tai käytön tehostamista

Organisaationne haluaa toteuttaa investointi- tai selvityshankkeen, joka edistää energian säästämistä, MUTTA jonka tarkoituksena ei ole pakollisen ympäristövelvoitteen saavuttaminen eikä kyse ole energiatehokkuuslain (1429/2014) mukaisesta yritykselle pakollisesta energiakatselmuksesta.

  • Haluatte muutoin edistää energiajärjestelmän muuttamista vähähiiliseksi

 

Mitä asiakirjoja tarvitsen energiatuen hankkimiseksi?

Tärkeimmät asiakirjat tuen hankintaa varten:

Lue lisää energiatuen hankinnasta Business Finlandin kotisivuilta osoitteessa: https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/rahoitus/energiatuki

Lue myös

Aurinkoakut, energian varastointi – olennaiset tiedot ja vinkit

Akulliset aurinkovoimalat voivat auttaa säästämään sähköä ja takaavat sähkön saatavuuden, kun sitä ei ole saatavilla jakeluverkosta. Kotitalouksien kulut kasvavat jatkuvasti…

Lue lisää

Onko sinulla kysyttävää?

Ota yhteyttä
solet-rating