Sähköautojen latausasemien tyypit

Sähköautojen latausasemat jaetaan kolmeen päätyyppiin valitun latausaseman teknisten tietojen ja syöttötehon perusteella.

Ensimmäinen tyyppi on hidas lataus. Se on yksi halvimmista ja helpoimmin saatavilla olevista tavoista ladata sähköajoneuvon akkuja. Teho korkeimmillaan 3 kW. Hitaaseen lataukseen tarvitset vain vaaditun sähköliitännän maadoituksella. Voit ladata akun käyttämällä tavallista kotitalouspistorasiaa ja erityissovitinta, joka sopii autosi malliin. Tämä on hidas lataustapa, esimerkiksi 36 kWh akun lataaminen voi kestää jopa 15 tuntia. Tällä tavalla ladaten voit ajaa noin 4-6 km tunnissa.*

+ Edullinen laitteisto;
+ Latauslaitteiston helppo kuljetettavuus;
+ Vie vähän tilaa;
Pitkä latausaika.

Toinen tyyppi on keskinopea (nopea) lataus. Se on optimaalisin lataustapa, jos haluaa taataa pitkän akun käyttöiän ja jota suositellaan useiden automerkkien valmistajien toimesta. Samoin kuin ensimmäisessä tapauksessa, voit käyttää kotitalouden sähköverkkoa, mutta sinun on hankittava latausasema, joka voidaan asentaa seinälle tai maahan ja joka lisää virtausta. Tämä lataustapa on useita kertoja nopeampi kuin ensimmäinen tapa. Tällä tavalla tunnin lataus antaa sinulle ajomatkaa noin 30-50km.*

+ Suhteellisen lyhyt latausaika sähköajoneuvoille;
+ Kompakti laitteisto;
+ Laitteisto voidaan sovittaa lataamaan useita sähköajoneuvoja samanaikaisesti;
Vaatii suuremman syöttötehon;
Korkeammat kustannukset.

Kolmas tyyppi on pikalataus. Nämä ovat yleensä kaupallisia latausasemia, jotka voivat ladata sähköauton akun jopa 80 prosenttiin puolessa tunnissa. Tällä tavalla tunnin latuaus antaa ajomatkaa noin 400-500 km.*

+ Sähköauto voidaan ladata erittäin nopeasti esimerkiksi lounaspysähdyksen aikana
– Sähkauton akku kuluu nopeammin; Sähköauto voidaan ladat erittäin nopeasti esimerkiksi lounaspysähdyksen aikana
Kallein ratkaisu.

Solet Suomi tarjoaa kaiken: sähköauton latausasemat + asennus, tarvittavat adapterit, latausasemien lisävarusteet ja aseman ylläpidon.

* Riippuu sähköauton mallista, akkujen kunnosta (kulumisen tasosta) ja kapasiteetista.

4 syytä, miksi sähköauto kannattaa

1. Kannattavaa. 100 km matka sähköautolla on halvempaa kuin bensiinillä, dieselillä tai kaasulla.

2. Ympäristöystävällistä. Sähköautolla ei tuota CO2-päästöjä. Osallistut globaalien tavoitteiden saavuttamiseen vähentämällä hiilidioksidipäästöjä.

3. Alhaisemmat korjauskustannukset. Tavallisissa autoissa on paljon mekaanisia osia: polttomoottori, erilaiset pumput, venttiilit, jäähdytysjärjestelmän osat jne. Sähköautoissa on vähemmän komponentteja, mikä johtaa alhaisempiin ylläpitokustannuksiin.

4. Ajomukavuus. Sähköautot eivät juuri tuota ääntä tai tärinää. Ne mahdollistavat nautinnollisen ajokokemuksen jokaisella hetkellä.

solet-review

Kommentit

Asiakkaidemme arvostelut

Lue lisää

Erinomainen yritys, jossa työskentelee ainoastaan ammattilaisia aina asiakirjojen täyttämisestä asennustöihin asti.

Raimondas S.
Asiakas

Halusin kiittää teitä todella vilpittömästi työstä ja avusta paperitöiden järjestämisessä. Olette upeita.

KIITOS PALJON

Loreta K.
Asiakas

Nyt on kulunut vuosi Solet Liettuan asentaman aurinkovoimalan asennuksesta. Asiakirjojen järjestäminen ja vaihtoehtojen valitseminen oli helppoa ammattitaitoisen avustuksen vuoksi avulla. Nyt tarvitsemme vain mahdollisimman paljon aurinkoisia päiviä!

Rimvydas K.
Asiakas

Olette mestareita alallanne!

Gintaras B.
Asiakas

Halusimme kiittää sinua ja kollegojasi nopeasta ja laadukkaasta työstä. On erittäin miellyttävää, kun kaikki tehdään niin kuin sovittu.

Kristina
Asiakas

Todella ystävällinen ja osaava yritys. Aurinkovoimala asennettiin nopeasti ja laadukkaasti. Asentajat tekivät työnsä vastuullisesti, kuuntelivat asiakkaan huomautuksia  ja antoivat hyödyllisiä neuvoja. Voimalan avulla sähkö maksaa lähes kolme kertaa vähemmän. Asiakaspalvelu valmisti ja järjesti asiakirjat sähkövoimalan rekisteröintiin liittyvät asiat. Maksuehdot ovat myös edullisia. Jos siis päätät ostaa aurinkovoimalan, suosittelen tätä yritystä.

Mindaugas J.
Asiakas
 

Lisää latausasemista

FAQ