Saatat pitää myös näistä:

Perinteiset aurinkovoimalat eli sähköverkkoon kytketyt aurinkovoimalat

Perinteinen aurinkovoimala on järjestelmä, jossa tuotat sähköä itse aurinkopaneeleilla, ja ylimääräinen energia, jota et käytä, myydään takaisin sähköverkkoon, sähköyhtiön hallinnoimaan verkkoon. Tämä on yksi suosituimmista tavoista aurinkovoimalan asentamista harkitsevien asiakkaiden keskuudessa. Vaikka aurinkovoimalasi tuottama sähkö ei menisi käyttöön aina, hyötyy ylimääräisen energian syntymisestä taloudellisesti. Verkkoon kytketty aurinkovoimala tekee sinusta riippumattoman ja samalla pienimuotoisen sähköntuottajan.

perinteiset aurinkovoimalat toimintaperiaate

Miten aurinkovoimala liitetään verkkoon?

Ennen aurinkovoimalan asentamista varmista, että voit liittää sen sähköverkkoon. Tämä on tärkeää, jotta voit välttää tilanteen, jossa et voi käyttää aurinkovoimalaa asennuksen jälkeen. Voit välttää tämän kysymällä tiedustelun paikalliselta sähköyhtiöltä, jotta saat selville liittymisen ehdot jakeluverkkoon. Aurinkovoimalan asentamisen jälkeen urakoitsija tai sähköasentaja toimittaa ilmoituksen sähköyhtiölle ja kun sähköyhtiö vahvistaa sinut liitetään verkkoon. Uusi kaksisuuntainen sähkömittari tallentaa tiedot automaattisesti, joten sinun ei tarvitse huolehtia lukeman ottamisesta.

Kaksisuuntainen mittaus – sähköä tuottava kuluttaja

Asennettuasi aurinkovoimalan käytät kaksisuuntaista sähkömittaria, joka laskee, kuinka paljon energiaa syötät takaisin verkkoon ja kuinka paljon kulutat. Jokainen energiamäärä mitä myydään takaisin sähköyhtiöllesi vähentää sähkölaskusi määrää

Perinteiset aurinkovoimalat – Kuinka ne toimii? Hyödyt ja haitat

Hyödyt:

  • Huomattavasti pienemmät sähkökustannukset
  • Osa sähköstä käyttöön heti (keskimäärin asiakkaamme käyttävät hetkellisesti 25-30% sähköstä heti)
  • Suhteellisen pieni investointi, maksettu takaisin 4-7 vuodessa ja käytössä 12-30 vuotta (valmistajan takuiden mukaan)
  • Ympäristöystävällistä sähköä
  • Mahdollisuus ladata sähköauto ilmaiseksi päivällä

Haitat:

  • Aurinkovoimala ei toimi pääverkon sähkökatkon aikana
  • Sähkön myymisestä saatava korvaus riippuu yleisestä sähkön hintatasosta

Katso video:

solet-review

Kommentit

Asiakkaidemme arvostelut

Lue lisää

Todella ystävällinen ja osaava yritys. Aurinkovoimala asennettiin nopeasti ja laadukkaasti. Asentajat tekivät työnsä vastuullisesti, kuuntelivat asiakkaan huomautuksia  ja antoivat hyödyllisiä neuvoja. Voimalan avulla sähkö maksaa lähes kolme kertaa vähemmän. Asiakaspalvelu valmisti ja järjesti asiakirjat sähkövoimalan rekisteröintiin liittyvät asiat. Maksuehdot ovat myös edullisia. Jos siis päätät ostaa aurinkovoimalan, suosittelen tätä yritystä.

Mindaugas J.
Asiakas

Halusin kiittää teitä todella vilpittömästi työstä ja avusta paperitöiden järjestämisessä. Olette upeita.

KIITOS PALJON

Loreta K.
Asiakas

Halusimme kiittää sinua ja kollegojasi nopeasta ja laadukkaasta työstä. On erittäin miellyttävää, kun kaikki tehdään niin kuin sovittu.

Kristina
Asiakas

Erinomainen yritys, jossa työskentelee ainoastaan ammattilaisia aina asiakirjojen täyttämisestä asennustöihin asti.

Raimondas S.
Asiakas

Olette mestareita alallanne!

Gintaras B.
Asiakas

Nyt on kulunut vuosi Solet Liettuan asentaman aurinkovoimalan asennuksesta. Asiakirjojen järjestäminen ja vaihtoehtojen valitseminen oli helppoa ammattitaitoisen avustuksen vuoksi avulla. Nyt tarvitsemme vain mahdollisimman paljon aurinkoisia päiviä!

Rimvydas K.
Asiakas