Yrityksemme kokemukset ja osaaminen mahdollistaa sekä pienten aurinkosähkövoimaloiden että suurten aurinkopuistojen suunnittelun.
Hoidamme kaikki tarvittavat projektin osat, rakennuksesi sähköjärjestelmän yhteensovittamisen ja tarvittavat luvat.
”Mistä saan apua aruinkovoimalan valitsemiseen ja asennukseen? Mitä asiakirjoja tarivtaan voimalan asentamisen aloittamiseen? Kuinka paljon maksaa lupa tuottaa sähköä? Tarvitaanko rakennuslupaa? Tarvitaanko teknistä työprojektia aurinkovoimalalle?”
Solet Suomen projektipäälliköt auttavat sinua järjestämään kaikki asiakirjat asennusta varten, sinun tarvitsee vain kirjoittaa valtuutusasiakirja ja tiimimme hoitaa byrokratiikan puolestasi.
OTA YHTEYTTÄYrityksemme kokemukset ja osaaminen mahdollistaa sekä pienten aurinkosähkövoimaloiden että suurten aurinkopuistojen suunnittelun.
Hoidamme kaikki tarvittavat projektin osat, rakennuksesi sähköjärjestelmän yhteensovittamisen ja tarvittavat luvat.
Valitsemme ratkaisun, joka vastaa juuri sinun tarpeitasi.
”Kuinka tehokkaan aurinkovoimalan taritsen? Kuinka paljon energiaa aurinkovoimalani tuottaa? Onko parempi asentaa aurinkopaneelit kattolle vai maahan? Kannattaako aurinkovoimalaan investointi? Milloin aurinkovoimalani maksaa itsensä takaisin?”
Käytämme ammattimaista PV*SOL Premium -ohjelmistoa sähköjärjestelmien mallintamiseen ja suunnitteluun, joten tarjouksemme sopivimmasta vaihtoehdosta perustuu tieteellisiin laskelmiin eikä vain hatusta vedettyihin arvioihin.
Aurinkovoimalat toimivat tehokkaimmin maaliskuusta syyskuuhun. Toki aurinkovoimalat toimivat myös talvella, mutta eivät yhtä tehokkaasti. Talvi ei kuitenkaan ole määrittelevä tekijä aurinkovoimalan kannattavuutta harkittaessa, vaan suurimpia tekijöitä on vuoden kokonaissäteilymäärä (keskimäärin 1 000 kWh/m²), voimalan koko ja asennussuunta.
Kyllä, aurinkovoimala auttaa säästämään rahaa. Ihanteellisessa tilanteessa, kun kaikki tuotettu sähkö kulutetaan heti, taloudellinen takaisinmaksuaika voidaan laskea investoinnin ja tuen erotuksen suhteena sähkön hintaan, kerrottuna vuotuisella aurinkovoimalan tuotantomäärällä. Tässä tapauksessa voimalan keskimääräinen takaisinmaksuaika on noin 7 vuotta, jos voimala asennetaan ilman tukea, ja 5-6 vuotta, jos voimala asennetaan 15%:n tuella (tuki vain yrityksille).
Lumen poisto?
Ei ole tarpeen. Talvella aurinkoisia päiviä on hyvin vähän, joten aurinkovoimalan tuotannon kasvun hyödyt lumen poistokustannuksiin verrattuna on vaikea arvioida. Myös moduulien suurempaa vaurioitumisriskiä ja ihmisten terveydelle aiheutuvaa vaaraa (esim. jäätynyt katon kaltevuus) on arvioitava. Useimmat moduulien valmistajat kieltävät lumen poiston kaapimalla tai sulattamalla lämmittimillä, eikä moduuleja yleensä puhdisteta lumesta.
Paneelien puhdistus.
Tämä riippuu voimalan asennusominaisuuksista ja ympäristöolosuhteista. Jos paneelit on asennettu 20-45 asteen kulmassa, ne puhdistuvat riittävästi sateella. Paneelien puhdistus suositellaan kuitenkin tehtäväksi kerran vuodessa voimalan teknisen tarkastuksen yhteydessä. Paneeleja saattaa joutua puhdistamaan useammin riippuen alueellisista saasteista: tiet, soratiet (pöly), puut (siitepöly, pihka, lehdet), linnut, teollisuuslaitokset (pöly) jne.
Miten aurinkopaneelit puhdistetaan?
Ensiksi, invertteri täytyy kytkeä pois päältä. Voit selvittää materiaalit ja työkalut, jotka sopivat paneelien puhdistamiseen paneelin valmistajan käyttöohjeesta. Kaikissa tapauksissa suositellaan käytettäväksi painepesureita, pehmeitä liinoja, luontoystävällisiä puhdistusaineita ilman hankaavia ainesosia ja pehmeää (suodatettua) vettä. On parasta puhdistaa moduulit aikaisin aamulla, illalla, yöllä tai pilvisinä päivinä, kun aurinko ei ole aktiivinen. Voimme myös tarjota moduulien puhdistuspalveluita, ota yhteyttä sähköpostitse: [email protected]
Aurinkovoimalan tekninen huolto.
Aivan kuten millä tahansa sähkölaitteella, myös aurinkovoimala vaatii huomiota ja huoltoa varmistaakseen sen mahdollisimman tehokkaan ja keskeytymättömän toiminnan. Suosittelemme luovuttamaan aurinkovoimalan huollon ammattilaisille – huoltopalveluiden kustannukset ovat alhaiset, mutta hyöty on merkittävä.
Aurinkovoimalan hinta laitteineen, asennuksineen ja dokumentaation hallintapalveluineen alkaa 900 eurosta per 1 kW. Jos valitset laitteiston pidemmällä takuulla ja monimutkaisimmilla ratkaisuilla, hinta voi olla 10-20% korkeampi (riippuen aurinkovoimalan kokonaistehosta).
Aurinkopaneelit eivät itse varastoi energiaa; energiaa voivat varastoida itsenäisillä tai hybridi inverttereillä, jolloin ylijäämäsähkö varastoidaan akkuihin, kun sähkönkulutus alittaa tuotantomäärän. Akkujen täyttymisen jälkeen ylijäämäsähköä ruvetaan siirtämään valtakunnalliseen sähköverkkoon, josta sinulle maksetaan sähköntoimittajasi mukaista hintaa.