aurinkopaneeli ja invertteri läpinäkyvällä taustalla

Akulliset aurinkovoimalat

Monelle perinteisten aurinkovoimaloiden toimintaperiaate on jo tuttu. Akullisten aurinkovoimaloiden toimintaperiaate voi olla kuitenkin haastavaa ymmärtää.

Akulliset aurinkovoimalamme
  • Sähkön varastointiin – akut
  • Sähkön tuotantoon – aurinkopaneelit
  • Molemmat teknologiat yhteensopivia keskenään

AKULLINEN AURINKOVOIMALA

Akulliset aurinkovoimalat koostuvat 1) aurinkomoduuleista, jotka muuntavat osan auringonvalosta sähköenergiaksi (DC) valokemiallisen ilmiön avulla, ja/tai 2) hybridi-invertteristä + akuista, jotka varastoivat aurinkopaneeleiden tuottaman energian.

Solet Techincs -aurinkopaneelit tiilikatolla
Mitä muuta?

Olet oppinut miten akullinen aurinkovoimala toimii, mutta...

Aurinkopaneelit eivät itse varastoi energiaa; energiaa voivat varastoida itsenäisillä tai hybridi inverttereillä, jolloin ylijäämäsähkö varastoidaan akkuihin, kun sähkönkulutus alittaa tuotantomäärän. Akkujen täyttymisen jälkeen ylijäämäsähköä ruvetaan siirtämään valtakunnalliseen sähköverkkoon, josta sinulle maksetaan sähköntoimittajasi mukaista hintaa.

Kaiken takana on valosähköinen ilmiö, aurinkokenno ja aurinkopaneeli. Aurinkokennot muuntavat auringonvalon sähköenergiaksi puolijohteiden avulla. Paneelit tuottavat suoravirtaa auringonvalosta, jonka jälkeen invertteri muuntaa suoravirran vaihtovirraksi, jonka jälkeen sähkö voidaan käyttää normaalisti.

Aurinkokeräin on laite, joka muuntaa auringon säteilyä teknisesti käyttökelpoiseksi lämmöksi.

Aurinkokeräimiä ei pidä sekoittaa aurinkovoimaloiden aurinkopaneeleihin. Aurinkokeräimet on suunniteltu veden lämmittämiseen, kun taas aurinkovoimalan aurinkopaneelit on suunniteltu sähköntuotantoon.

Aurinkopaneelien käyttö veden lämmittämiseen on tehokkaampaa kuin aurinkokeräinjärjestelmällä talvella, jolloin kysyntä kuumalle vedelle on suurimmillaan. Lisäksi aurinkopaneelien asennus ja käyttö ovat paljon yksinkertaisempia kuin aurinkokeräimien. Kuluttajat, jotka käyttävät keräinjärjestelmää kohtaavat usein putkien tukkeutumisongelmia.

 

Mihin kiinnittää huomiota aurinkovoimalan hankinnassa?

Aurinkopaneelin hinta ja muut tärkeät mittarit

Aurinkovoimaloiden hinta ja teho

Paneelin tehosta ja teknologiasta riippuen, yhden aurinkopaneelin hinta voi vaihdella 80 eurosta 220 euroon (sis. ALV). Teho voi olla 325W - 550W tai jopa enemmän

Tehokkuus

Useimmat valmistajat tarjoavat nykyään 19-21% hyötysuhteen. Tämä mittari osoittaa kuinka paljon auringonvalon spektrin energiasta paneeli on kykeneväinen hyödyntämään.

Half-cut teknologia

Half-cut -moduulit ovat tehokkaampia ja niitä pidetään kestävämpinä, koska ne altistavat kennojen pinnan vähemmälle jännitteelle. Half-cut -aurinkopaneeli tuottaa sähköä myös osittain varjostettuna

Lämpötilakerroin

Kiinnitä huomiota tietolomakkeessa siihen, kuinka paljon ympäristön lämpötila vaikuttaa aurinkopaneelin tehokkuuteen. Tehokkuus vähenee ympäristön lämpötilan noustessa

Risen RSM120-6-340 -aurinkopaneeli valkoisella taustalla

Aurinkopanelien koko

Onko aurinkopaneeli standardikokoinen vai huomattavasti suurempi? Standardituotteiden kiinnitykseen riittää neljä kiinnityskohtaa, kun taas epätyypillisen kokoisten aurinkopaneelien kiinnitykseen saattaa tarvita enemmän kiinnityspisteitä.

Energiatuki (vain yrityksille) ja kotitalous vähennys (vain yksityishenkilöille)

Suomessa työ- ja elinkeinoministeriön hankintatukea (energiatuki) voi hakea yritykset tai organisaatiot. Hakemuksen tekeminen tapahtuu Business Finlandin kotisivujen kautta.
Yksityishenkilöille: lue lisää kotitalousvähennyksestä verottajan kotisivuilta

Mikä muu on tärkeää?

garantuojame-gamyba-01

Aurinkopaneelien takuu

Markkinoiden standarditakuu on 12 vuotta, mutta osa valmistajista tarjoaa huomattavasti pidempiä takuita tuotteelle. Suosittelemme valitsemaan tuotteen, jolla on pidempi takuu

aurinkopaneelit maassa

Esteettinen ulkonäkö

Näyttääkö valittu tuote hyvältä katollasi? On olemassa erilaisia aurinkopaneeleja – täysin mustia, alumiinikehyksellisiä tai jopa punaisia (sopivat erinomaisesti asennettavaksi tiilikatolle)."

fiksuota-kaina-01

Valmistaja

Kiinnitä huomiota aurinkopaneelin valmistajaan. Onko se sinun arvoja edustava valmistaja? Kuinka kauan se on valmistanut tuotteita? Minkälaiset takuuehdot valmistajalla on?

saulės baterijos ant gyvenamojo namo stogo
saulės baterijos ant gyvenamojo namo stogo
✔️ Kyllä, jo vuodesta 2011 saakka Solet Photovoltaics on taistellut ilmastonmuutosta vastaan

Solet Photovoltaics aurinkopaneelit

Solet Photovoltaics on valmistanut aurinkopaneeleita jo vuodesta 2011 MG AB Precizika tehtaassa, koordinoiden ja valvoen tuotantoprosessia. Tuotteet ovat sertifioitu TUV Rheinland/TUV Nord -laadunvarmistusmerkeillä ja vastaavat IEC61215- ja IEC61730-standardien vaatimuksia.

On ilahduttavaa, että tehdas on valmistanut aurinkopaneeleita myös maailmankuuluille valmistajille. – Luxor Solar, FuturaSun ja Tritec (Whitelabel).

  • Solet MH -sarjan tuotetakuu on 20 vuotta, tehokkuustakuu on 30 vuotta.
  • Solet DMH lasi-lasi tuotetakuu on 30 vuotta, tehokkuustakuu on 30 vuotta.
2011
tuotanto aloitettu
>0
vain positiivinen tehopoikkeama
30
vuoden takuu suurimmillaan
Solet -aurinkopaneelit
Aurinkoenergian varastoiminen?

Akullinen aurinkovoimala

AURINKOPANEELIT tuottavat energian

Päivän aikana tuotettu energia varastoidaan aurinkomoduulissa ja jaetaan hybridi-invertterin avulla joko akkujärjestelmään tai valtion sähköverkkoon.

Akkujen lataus

Ensin akku ladataan täyteen aurinkokennon avulla, ja tämä energia on sinulle ilmaista. Kun akku on täynnä, ylimääräinen energia siirretään valtion sähköverkostoon käyttöön, josta sähköntoimittajasi maksaa sinulle per/kWh. On tärkeää huomata, että hybridi-invertterin on estettävä akun täydellinen purkautuminen ja ladata se säännöllisesti, jotta sen kapasiteetti säilyy.

Voiko aurinkovoimala toimita ilman sähköä?

Yleisesti perinteiset aurinkovoimalat eivät toimi sähkökatkon aikana. Jotkin akulliset aurinkovoimalat kuitenkin toimivat myös sähkökatkon sattuessa. Riippuen hybridi-invertterin mallista, voit käyttää akusta kerättyä energiaa, jos sähköverkko on poissa käytöstä. On erittäin tärkeää varmistaa, että kotisi sähköverkkoon on asennettu erityinen kytkentämahdollisuus, jotta et voi millään tavalla syöttää energiaa valtakunnalliseen sähköverkkoon, kun verkko on pois käytöstä.

solax saulės baterija ir hibridinis keitiklis
Mahdollinen osamaksuratkaisu aurinkovoimalan hankintaan

Aurinkovoimala osamaksulla

Aurinkokennoja voi ostaa osamaksulla pienellä korolla. Katso, kuinka paljon 5 kW laitteisto (täysi paketti) maksaisi:

Park Townissa julkisivuun integroitu aurinkovoimala
FAQ

Usein kysytyt kysymykset

Aurinkopaneelit eivät itse varastoi energiaa; energiaa voivat varastoida itsenäisillä tai hybridi inverttereillä, jolloin ylijäämäsähkö varastoidaan akkuihin, kun sähkönkulutus alittaa tuotantomäärän. Akkujen täyttymisen jälkeen ylijäämäsähköä ruvetaan siirtämään valtakunnalliseen sähköverkkoon, josta sinulle maksetaan sähköntoimittajasi mukaista hintaa.

Aurinkovoimalan ylläpitokustannukset riippuu voimalan tehokapasiteetista, sijainnista ja valitusta palvelupaketista. Valvontapalveluiden kustannus alkaa 5 eurosta vuodessa asennettua kilowattia kohti. Palvelun hinnoittelu räätälöidään yksilöllisesti.

Lue lisää >

Kyllä, Suomessa keskimääräinen vuotuinen kokonaisvaloenergia on noin 1 000 kWh/m2. Esimerkiksi Suomen olosuhteissa 10 kW aurinkovoimala voi tuottaa jopa 10 000 kWh vuodessa. Tuotetun sähköenergian määrä riippuu aurinkovoimalan suunnasta ja asennuskulmasta. Alustava arvio voidaan antaa jokaiselle projektille yksilöllisesti suorittamalla mallinnusraportti.

Katso kaikki

Onko sinulla kysyttävää?

Ota yhteyttä

Aurinkoenergian ammattilainenOlli M.